Utrecht

Huizen in Utrecht

Binnenkort meer informatie

Henk had graag in Valkenburg willen blijven maar hij vond een baan in Utrecht als monteur in de Kromhoutkazerne. Ze woonden even in Zeist waarna ze terecht kwamen in in Villa Boschwijk in Baarn. “Dat was een groot pension (40 vertrekken, red.) waar veel Indische families zaten. Veel contact hadden we niet met elkaar.”  Lees hier het verhaal van Henk Schoonderwal.

Lees meer

Tochtige barakken en slecht onderhouden pensions: veel mensen die uit het tropische Nederlands-Indië naar Nederland kwamen hadden het niet echt getroffen. Enkelen daarentegen konden hun ogen bij aankomst nauwelijks geloven. Een voorbeeld van zo’n ‘Huis van Aankomst’ is kasteel Geerestein in Woudenberg. Het landgoed had ooit toebehoord aan de adellijke familie van Zuylen van Nijeveld. In de jaren vijftig was de familie Hooft de eigenaar en zij verhuurden het onroerend goed aan de gemeente Woudenberg die er een pension van maakte.

Lees meer

Lees hier de verhalen van Pension Erica, De Bosrand en Het Rode Hert. 

Lees meer

“We kwamen in Amsterdam aan en vandaar gingen we met een bus naar Soestduinen. We werden opgewacht door familie en vrienden. We kwamen daar terecht in een ‘zomerhotel’." Lees hier het verhaal van aankomst van Astrid Bergsma Kruyt. 

Lees meer